بازگشت به مقالات
ارسال شده توسط: تیک طب Tickteb دسته‌بندی: پرستاری, تزریقات دیدگاه: 0 دیدگاه

انواع تزریقات در منزل

انواع تزریقات در منزل

تزریق فرآیندی است که در آن یک سر سوزن، قسمت کوچکی از پوست را برای وارد کردن دارو برای اهداف درمانی سوراخ می‌کند. یک پزشک یا پرستار واجد شرایط، تزریقات را به درستی و با اطمینان انجام می‌دهد. تزریقات در پزشکی انواع مختلفی دارد و هر نوع هدف خاص خود را دارد. در نهایت داروی تزریقی با روش خاص تزریقی خود، قسمتهای مختلف بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. انواع تزریقات رایج پزشکی قابل انجام در منزل به شرح زیر هستند:

  • تزریق داخل پوستی (Intradermal):انجام تزریق داخل پوست در منزل

تزریق داخل پوستی شامل تزریق مایعات به لایه دِرم و زیر لایه اپی درم پوست است. این نوع تزریق به طور برجسته در درمان شرایطی مانند توبکلوزیس (سل)، واکسیناسیون و آزمایشهای آلرژی بسیاری (مانند تست پوستی پنی سیلین) مورد استفاده قرار می‌گیرد. محل‌های آن در بدن شامل قسمت فوقانی پشت و سطح داخلی ساعد با زاویه تزریق حدود ۵ درجه است. به راحتی یک پرستار متخصص در منزل برای تزریق داخل پوستی به شما کمک می‌کند.

    •  تزریق عضلانی (Intramuscular)

شایع ترین نوع تزریق داروها عضلانی است که در آن دارو مستقیماً در عضلات تزریق می‌شود. این امر باعث جذب سریع دارو (مثل پنی سیلین و ویتامین‌ها از جمله B12، دسترسی آسان آن به جریان خون و بهبود سریع بیمار می‌شود.
این روش تزریق به عنوان بهترین و بی‌خطرترین روش تزریق دارو محسوب می‌شود. محل‌های آن در بدن شامل ماهیچه‌های لگن، ران، باسن و بازوها با زاویه تزریق حدود ۹۰ درجه است.

  • تزریق زیر جلدی (Subcutaneous):انجام تزریق عضلانی در منزل

این نوع تزریق هنگامی انجام می‌شود که داروی تجویز شده نیاز به جذب آرام در بدن بیمار داشته باشد. تزریق دارو در بافت زیر جلدی، یعنی لایه چربی بین پوست و ماهیچه، انجام می‌شود. تزریقات زیر جلدی حداقل عوارض جانبی را دارند. انسولین و مورفین با این نوع تزریق تجویز می‌شوند. محل‌های آن در بدن شامل قسمت فوقانی پشت و بازو، جلوی ران و شکم با زاویه تزریق حدود ۴۵ درجه است (در هنگام استفاده از سرنگ انسولین زاویه مورد نظر باید ۹۰ درجه باشد).

تزریقات در منزل

  • : تزریق داخل وریدی Intravenous

هنگامی که تزریق دارو به داخل وریدها (سیاهرگها) با زاویه تزریق حدود ۳۰ درجه باشد، به آن نوع تزریق داخل وریدی گفته می‌شود. گاهی اوقات تزریق داخل وریدی با اتصال یک کاتتر به پوست انجام می‌شود (تزریقات سرم). تزریق آهن برای درمان کم خونی فقر آهن و محل استقرار کانولا وریدی است. به راحتی یک پرستار متخصص در منزل برای تزریق داخل وریدی به شما کمک می‌کند.

  •  تزریق داخل مفصلی Intraarticular

این نوع تزریق برای درمان آرتروز، نقرس و التهاب تاندون استفاده می‌شود. در واقع با این نوع تزریق به مفصل آسیب‌دیده تزریق می‌شود و همچنین مایعات اضافی از مفصل خارج می‌شود. به راحتی یک پرستار متخصص در منزل برای تزریق داخل مفصلی به شما کمک می‌کند.

  •  تزریق داخل صفاقی (Intraperitonea).

تزریق داخل صفاقی برای بیماران مبتلا به سرطان که تحت معالجه شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند، انجام می‌شود. به راحتی یک پرستار متخصص در منزل برای تزریق داخل صفاقی به شما کمک می‌کند.
یک پرستار یا پزشک متخصص برای انجام همه تزریقات ذکر شده آموزش دیده‌اند و به مرور تجربه لازم برای انجام آنها را کسب کرده‌اند. اگر دقت بفرمایید، از میان همه انواع تزریقات، ما بر حضور یک پرستار در منزل برای انجام تزریقات داخل پوستی، داخل وریدی، داخل مفصلی و داخل صفاقی تاکید کرده‌ایم.
زیرا اصولا انجام این نوع تزریقات، آموزش و تجربه کافی می‌خواهد تا عوارض جانبی آنها به حداقل برسد. اما این امکان هم وجود دارد که خودتان بتوانید با خیال راحت و به صورت دقیق، فقط برای دو نوع از تزریقات زیر جلدی و عضلانی، داروهای تزریقی را در منزل تزریق کنید.
اگر لازم است خودتان به خود یا به یک دوست نزدیک یا عضوی از خانواده در منزل تزریق کنید، ابتدا باید چگونگی انجام این کار را از ارائه ‌دهندگان خدمات درمانی مانند پزشک یا پرستار، آموزش ببینید.
بیشتر بخوانید تزریقات در منزل آسایش آرامش، در دل بیماری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به مقالات