بازگشت به مقالات

اشتراک گذاری پست

ارسال شده توسط: تیک طب Tickteb دسته‌بندی: پرستاری, مقالات دیدگاه: 0 دیدگاه

پرستار در منزل چه وظایفی دارد؟ ADL چیست؟

پرستار در منزل چه وظایفی دارد؟ ADL چیست؟

زندگی گاهی افراد را در شرایطی قرار می‌دهد که مجبور می‌شوند علی‌رغم میل خود، به طور مدارم (کوتاه‌مدت یا بلندمدت) جهت بهره‌مندی از مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، به مراکز ارائه‌دهنده‌ این خدمات مراجعه کنند. مشغله‌های کاری، دشواری رفت و آمد شهری با وجود ترافیک و بدی آب و هوا، در کنار استرس و فشار حضور در این‌گونه مراکز، اغلب افراد را به استفاده از خدمات پرستاری در منزل متمایل کرده است. اگر تردید دارید که آیا به یک پرستار در منزل نیاز دارید یا خیر؛ و یا نمی‌دانید پرستار در منزل چه کاری انجام می‌دهد، یا به چه دردی می‌خورد؛ این مقاله پاسخ تمام این شک و شبهات را در اختیارتان قرار می‌دهد.

پرستار در منزل کیست؟

پرستار در منزل، پرستار مراقب در منزل، پرستار خانگی، مراقب پزشکی یا حتی مراقب سلامت خانگی، نام‌هایی است که اغلب به افرادی که مدرک معتبر پرستاری دارند و به آسایش و رفاه بیماران در محیط خانه کمک می‌کنند، داده می‌شود. به جای این‌که بیمار مجبور باشد به سرای سالمندان یا بیمارستان برود و در آن محیط‌های نه چندان خوشایند بماند، از خانه‌ خود استفاده کرده و دوران نقاهت و بهبودی را در کمال آرامش و در کنار خانواده‌ خود طی می‌کند.

پرستار در منزل چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

پرستاران در منزل، با توجه به مدرک تحصیلی و تجربه‌ خود می‌توانند روی مصرف داروها نظارت داشته باشند و تزریقات و سایر خدمات درمانی را انجام دهند؛ از جمله مراقبت‌های مربوط به دیابت، برش نای برای رفع انسداد تنفس، برطرف کردن مشکلات تنفسی، کولوستومی و پانسمان جراحات. آنها از طریق انجام اقدامات درمانی لازم، به افراد سالخورده، دارای بیما‌ری‌های مزمن، معلول یا مبتلا به اختلال‌های شناختی در محیط آشنای خانه خودشان کمک می‌کنند.

بسته به مددجو و نیازهای خاص بهداشتی او، یک پرستار در منزل باتجربه، ممکن است در یک دوره‌ خاصی از روند بهبودی یا به طور مداوم، اقدام به تجویز داروهای ساده‌ پزشکی، نظارت و معاینه کند. باز هم بسته به نیاز شخص و وضعیت پزشکی او، پرستار خانگی، به خانه‌ بیمار خود می‌رود و مراقبت‌های مورد نیاز را ارائه می‌دهد.

ADL چیست؟

اگر فرد مورد نظر، به چیزی بیش از مراقبت پزشکی نیاز داشت، چه می‌شود؟ شاید بیمار شما مشکل تحرکی داشته باشد و نتواند خودش به توالت یا حمام برود؟ آیا این هم بخش از خدمات پرستار در منزل است؟ این سؤال، کاملا منطقی است، برای پاسخ به آن باید به بحث فعالیت‌های روزانه (ADL) بپردازیم. فعالیت‌های روزانه، اصطلاحی در مراقبت‌های بهداشتی است و انواع فعالیت‌های روزانه مربوط به مراقبت از خود را دربرمی‌گیرد. فعالیت‌های ADL متداول عبارتند از:

  • تغذیه
  • تحرک عملکردی (شامل حرکت از یک مکان به مکان دیگر، درمواردی مثل داخل و خارج شدن از تخت‌خواب یا بلند شدن و نشستن بر روی صندلی و…)
  • لباس پوشیدن
  • بهداشت توالت (نشستن در توالت، تمیز کردن خود و بلند شدن از توالت)
  • بهداشت شخصی (شامل مسواک زدن، آرایش سر و صورت، اصلاح موهای زائد و…)
  • دوش گرفتن

بخش دیگری از فعالیت‌های زندگی روزانه نیز هستند که مثل موارد بالا، چندان هم ضروری نیستند. به این فعالیت‌ها اصطلاحاً ابزار زندگی روزمره (IADL) گفته می‌شود. IADL اغلب شامل موارد زیر است:

  • نظافت و نگهداری خانه
  • آشپزی و تهیه‌ غذا
  • خرید
  • مدیریت پول و امور مالی
  • برقراری ارتباط از طریق تلفن، اینترنت یا موارد دیگر
  • مصرف داروهای تجویز شده

ADL و IADLها بیشتر به نیازهای غیرپزشکی (البته به جز مصرف داروهای تجویز شده)، اشاره دارند. بنابراین کمی به بیمار خود فکر کنید و ببینید نیازهای او از کدام نوع هستند؟

در این مرحله، بسته به نیاز شما می‌توانیم دقیق‌تر انواع خدمات موجود را تعریف کنیم. آیا شما به پرستار نیاز دارید، یا مراقب خانگی، یا شاید هم هر دو؟ در این بخش از مقاله انواع پرسنل مراقبت در منزل را تفکیک کرده و وظایف هر کدام را شرح می‌دهیم.

  • پرستار در منزلپرستار در منزل

این دسته، پرستاران دارای مجوزی هستند که مراقبت‌های پزشکی ماهرانه را انجام می‌دهند، از جمله استفاده از داروها و تزریقات، نظارت بر علائم حیاتی، پانسمان زخم‌ها و…

  • مراقب در منزل

این گروه خدمات غیرپزشکی (ADL و IADL) ارائه می‌دهند، مانند تهیه‌ وعده‌های غذایی، تمیز کردن روزانه، حمام کردن، نظافت، توالت رفتن و کمک به حمل و انتقال بیمار.

مراقبان، دارو تجویز نمی‌کنند اما می‌توانند مصرف داروها را یادآوری کنند.

  • کارگر خانگی

این افراد به طور عمده امور مربوط به منزل را انجام می‌دهند، اما نیازهای شخصی بیمار مانند توالت، حمام یا نظافت را انجام نمی‌دهند.

با توجه به معرفی انواع مراقبان در منزل، مسئله‌ اساسی این است که فرد مورد نظر شما بیشتر به چه نوع کمکی نیاز دارد؟ پزشکی یا غیرپزشکی؟ پرستار در منزل، در مواردی که بیمار به مراقبت‌های پزشکی (کوتاه‌مدت یا بلندمدت) نیاز داشته باشد، انتخاب مناسبی است. هرچند ممکن است به مراقبت‌های شخصی نیز نیاز داشته باشد، در این شرایط استفاده از یک مراقب در منزل، به صورت مکمل هم بسیار مهم است.

بعضی از پرستاران خانگی، تا حدی خدمات مربوط به امور شخصی بیمار را نیز انجام می‌دهند، البته این در صورتی است که بیمار شما، به صورت ۲۴ ساعته نیاز به این خدمات نداشته باشد. برای اطمینان از سطح خدمات ارائه شده، بهتر است از مؤسسه‌‌ مورد نظرتان راجع به سطح خدمات، سؤال کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با تیک طب تماس بگیرید و یا با نصب اپلیکیشن آن، مجموعه‌ای از خدمات پزشکی و پرستاری در منزل را در گوشی همراه خود داشته باشید.

———————————————————————————-

بیشتر بخوانید: پرستار در منزل چه مزایایی برای مراقبت از سالمند شما دارد؟

منابع: aginginplace و pbs

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به مقالات