بازگشت به مقالات

اشتراک گذاری پست

ارسال شده توسط: تیک طب Tickteb دسته‌بندی: مقالات دیدگاه: 0 دیدگاه

عوارض مصرف قند و شکر

مصرف مداوم و روزانه قند و شکر می تواند مضرات زیادی برای سلامتی داشته باشد به خصوص اگر بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد. مضرات و اثرات منفی این ماده بر روی سلامت جسمی به خوبی در مطالعات مختلف نشان داده شده است. به همین خاطر است که افراد برای کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف باید مصرف شکر خود را کاهش دهند. با اینکه برخی از افراد عاشق مواد شیرین هستند اما متاسفانه باید بدانید که شکر بر روی سلامت جسم و حتی روح شما اثر می گذارد.
عوارض مصرف روزانه قند و شکر عبارتند از:

۱-مصرف بیش از حد قند و شکر می تواند منجر به مشکلات روحی و روانی شود.
اگر برای کاهش استرس خود و مقابله با آن به خوردن مواد شیرین روی می آورید، باید بدانید که این موضوع چه بلایی سرتان می آورد.
خیلی از افرادی که عصبانی می شوند شکر بیشتری در رژیم غذایی خود دارند. این موضوع بدین خاطر است که شکرهای فرآوری شده می توانند حس نگرانی، تحریک پذیری و ناراحتی را در فرد ایجاد کنند و می توانند در صورتی که فرد با افسردگی و اضطراب دست و پنجه نرم می کند اثرات مخرب تری بر روی روح و روان داشته باشند.
بعد از خوردن شکر زیاد، بدن برای کمک به جذب گلوکز اضافی در جریان خون و پایدار نگه داشتن سطح بدن انسولین آزاد می کند. افزایش سطح شکر باعث می شود بدن برای رسیدن به سطح طبیعی سخت تر کار کند. این افزایش ها و کاهش ها باعث ایجاد حس عصبانیت، تحریک پذیری و ناراحتی در افراد می شود.
اگر اضطراب یا افسردگی دارید این نشانه ها ممکن است شبیه نشانه هایی باشد که به طور روزانه با آن ها سروکار دارید. اما باید بدانید که شکر چنین نشانه هایی را بدتر می کند.
همچنین شکر توانایی بدن برای پاسخگویی به استرس را کاهش می دهد و همین امر باعث تحریک اضطراب و پیشگیری از مبارزه با علل ایجاد کننده استرس می شود.
مطالعات اندکی وجود دارد که ارتباط بین شکر و اضطراب را مورد بررسی قرار داده اند و همه آن ها بر روی موش ها انجام شده اند. با اینکه یافته های این مطالعات ارتباط قطعی بین مصرف شکر و اضطراب پیدا کرده است اما محققان باید مطالعات بیشتری را این بار بر روی انسان ها انجام دهند.
مصرف بیش از حد شکر باعث ایجاد عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز می شود. این عدم تعادل به افسردگی منجر می شود و حتی می تواند خطر توسعه بلند مدت مشکلات روحی را در برخی از افراد افزایش دهد.
یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد مردانی که مقادیر زیادی از شکر را هر روز مصرف می کنند(۶۷ گرم یا بیشتر) ۲۳ درصد بیشتر از سایر افراد در عرض ۵ سال به افسردگی مبتلا می شوند. اگرچه این مطالعه در برگیرنده مردان بود اما ارتباط بین شکر و افسردگی در زنان نیز مشهود است.

۲-قند و شکر قدرت مغز را کاهش می دهند.
محققان دریافته اند که رژیم غذایی سرشار از فروکتوز ناشی از مواد غذایی همچون نوشابه می تواند قدرت مغز را کاهش دهد و بر روی حافظه و یادگیری اثر بگذارد.
همچنین محققان دریافته اند که ژن ها در مغز می توانند تحت تاثیر فروکتوز قرار گیرند. این موضوع می تواند بر روی حافظه و یادگیری اثر بگذارد و حتی به بیماری آلزایمر، دیابت و بیماری قلبی منجر شود. اصلی ترین منبع فروکتوز در رژیم غذایی آمریکایی در برگیرنده شکر چغندر قند و شربت ذرت با فروکتوز بالاست.
بیشتر تحقیقات بر روی موش ها انجام شده است اما برخی از آن ها زمانی که صحبت از رژیم غذایی و سلامت مغز به میان می آید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهند بود.

۳-قند و شکر موجب پیری زودرس می شوند.
هنگامی که قند وارد جریان خون می شود، بلافاصله با پروتئین هایی همانند کلاژن و الاستین که تضمین کننده زیبایی و جوانی پوست هستند، پیوند شیمیایی برقرار می کنند.
در وهله اول این پیوند موجب تخریب ساختار پروتئین های یاد شده می شود (از بین رفتن کلاژن و الاستین به خشکی پوست و ایجاد چین و چروک منجر می شود.)
و در ادامه قند در بدن مواد مضر می سازد که موجب فرسودگی بدن می شود. به طور مثال، قند باعث می شود تا پوست انسان در برابر اشعه های خورشید مصونیت کمتر و آسیب پذیری بیشتری داشته باشد. این امر در طولانی مدت به پیری زودرس پوست منتهی می شود.

۴-قند و شکر باعث ایجاد آماس و التهاب می شوند.
قند قادر است با بزرگ نمایی جوش ها و چروک ها باعث شود تا پوست ملتهب به نظر برسد. این ماده خوراکی همچنین موجب ایجاد بیماری های گوناگون از جمله ورم مفاصل نیز می شود.
همچنین باید توجه داشته باشید که وقتی در حالت سرماخوردگی چای شیرین شده با قند می نوشید، این ماده در گلوی ملتهب بیمار به بستری مناسب برای رشد باکتری ها تبدیل می شود. بنابراین مصرف چای شیرین برای از بین بردن ورم گلو در هنگام سرماخوردگی؛ نه تنها موثر نیست، بلکه مضر و خطرناک نیز به شمار می رود.

۵-مصرف قند و شکر احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
در قرن ۲۰ میلادی، بسیاری از پزشکان و متخصصان اعتقاد داشتند که با کاهش مصرف چربی و کلسترول می توان تا حد زیادی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری نمود. اهمیت قند در شکل گیری این بیماری ها چندان شناخته شده نبود. از این رو مردم بیشتر به سراغ رژیم های بدون چربی می رفتند اما در مصرف قند خود تغییری ایجاد نمی کردند. اما در قرن ۲۱ میلادی مشخص شده که قند در بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد. به این صورت که قند موجب افزایش میزان کلسترول خون می شود. همچنین به کلسترول کمک می کند تا راحت تر به دیواره های رگ های خونی چسبیده و باعث انسداد آن ها شوند.

راهکاری برای ترک مصرف مواد شیرین

زمانی که صحبت از ترک مصرف مواد شیرین به میان می آید، بیشتر افراد استفاده از روش بوقلمون سرد را پیشنهاد می کنند. اما لازم به ذکر است که اگر سابقه حمله پانیک یا همان وحشت زدگی را دارید این روش نمی تواند برایتان موثر باشد.
اومانیدو متخصص روانشناس در دانشکده پزشکی هاروارد چنین می گوید: شاهد موجود در مقالات نشان می دهد همپوشانی جالبی بین سوء مصرف مواد مخدر و شکر وجود دارد. زمانی که فرد از ماده مخدری همچون کوکائین استفاده می کند به هنگام ترک با مشکلاتی هم مواجه خواهد شد.
افرادی که در رژیم غذایی خود شکر و قند زیادی مصرف می کنند اگر به طور ناگهانی به فکر ترک این عادت بیفتند با مشکلات فیزیولوژیکی مواجه خواهند شد.
به همین خاطر است که استفاده از روش بوقلمون سرد برای ترک مصرف شکر برای افرادی که اضطراب یا فوبیا خاصی دارند توصیه نمی شود.
نیدو در این باره می گوید: قطع ناگهانی مصرف شکر می تواند شبیه ترک مواد مخدر باشد و حمله پانیک را ایجاد کند. اگر اضطراب دارید این تجربه ترک می تواند در شما برجسته تر و قوی تر باشد.
بوقلمون سرد برگردان تحت‌اللفظی Cold Turkey  به معنی ترک عادت ناگهانی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به مقالات