بازگشت به مقالات

اشتراک گذاری پست

ارسال شده توسط: تیک طب Tickteb دسته‌بندی: مقالات دیدگاه: 0 دیدگاه

تغذیه در فشار خون

راهکار های تغذیه ای برای کنترل فشار خون بالا

به گزارش آوای سلامت به نقل از healthline  فشارخون بالا در صورت عدم درمان می تواند به سکته مغزی، حمله قلبی، آسیب کلیوی، و از دست دادن بینایی منجر شود. بر طبق توصیه های بین المللی فشار خون سالم عدد ۸۰/۱۲۰ میلی متر جیوه است و عدد ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه به عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته شده است.

بر اساس اعداد بالا اگر فشار خون شما بالا تشخیص داده شده است؛ لازم است حتما تحت نظارت پزشک اقدامات موثری در جهت کاهش فشار خون انجام دهید.روش های درمانی ممکن است شامل دریافت دارو، تغییر شیوه زندگی، و یا ترکیبی از این روش های باشد.

رژیم غذایی نیز عامل مهمی برای کنترل فشار خون محسوب می شود و در ادامه به بررسی موادغذایی سودمند در این راستا خواهیم پرداخت.

 رژیم غذایی پر پتاسیم
یکی از عواملی که ثابت شده با رعایت آن فرد می تواند بین نیم تا یک سانتیمتر جیوه (بین ۵ تا ۱۰ میلیمتر جیوه ) فشارخون را کاهش دهد، مصرف مواد غذایی پر پتاسیم است، گوجه فرنگی مقدار زیادی پتاسیم دارد که آن را به صورت خام یا پخته می توان مصرف کرد.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیب زمینی را یکی دیگر از مواد غذایی سرشار از پتاسیم اعلام کرد و گفت: بیشتر افراد سیب زمینی را خلال و با نمک زیاد در روغن سرخ کرده و سپس مصرف می کنند، این کار هم مواد غذایی سالم را به ناسالم تبدیل کرده و هم از مقدار پتاسیم آن به شدت می کاهد.
در ادامه به مردم توصیه کرد که سیب زمینی را به صورت آبپز یا تنوری مصرف کنند تا از منبع غنی پتاسیم آن بهره مند شوند، اگر سیب زمینی به چیپس تبدیل و مصرف شود، سلامت را تهدید می‌کند.
وی برلزوم مصرف روزانه سبزی و میوه برای جلوگیری از بیماری فشارخون بالا تاکید کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده در طول روز ۵ نوع سبزی مصرف شود.

 رژیم غذایی پرکلسیم
وی با اشاره به اینکه رژیم غذایی پرکلیسم می تواند از شیوع بیماری فشارخون جلوگیری کند، گفت: لبنیات منبع غنی رژیم غذایی پرکلسیم هستند که بهتر است از نوع کم چرب آن، مصرف شود.

جو دوسر
جوی دوسر حاوی مواد مغذی، معدنی و ویتامین های مختلف است و می تواند به عنوان یک صبحانه مفید در نظر گرفته شود. جو دوسر به سلامت قلب، کاهش وزن، کاهش خطر افزایش وزن، کاهش احتمال دیابت و تنظیم فشار خون کمک می کند.

 دارچین
دارچین نیز بسیار پر طرفدار و پر استفاده است. برخلاف تصورات عموم مردم، دارچین باعث کاهش فشار خون می شود. طبق مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۶ که در کشور امریکا انجام شده است، مصرف دارچین می تواند فشار خون بالای ناشی از افزایش قند خون را کاهش دهد. توجه داشته باشید که مصرف دارچین به صورت دارویی فقط باید تحت نظر پزشک انجام شود چرا که می تواند با برخی از داروهایی که در حال مصرف کردن هستید تداخل ایجاد کرده و باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود.داروهایی مانند: وارفارین، آسپرین، فلوکستین، پلاویکس، استامینوفن، سیتریزین و …

ریحان
ریحان یکی از گیاهان خوش طعم و پرطرفدار است که فواید و خواص بسیار زیادی برای سلامت عمومی بدن دارد. یکی از درمان های خانگی موثر و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا مصرف ریحان است. ریحان حاوی ویتامین ، ویتامین و روی است که می تواند برای درمان مشکلات معده، سردرد، سرماخوردگی و کاهش فشار خون بسیار مفید باشد. برگ ریحان تازه بیشترین تاثیر را در این مورد دارد و می توانید از آن در سالاد و یا انواع سوپ های مختلف استفاده کنید.

دانه کتان
یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید و معروف برای کاهش فشار خون، دانه کتان است. دانه کتان حاوی مقادیر بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ است و می تواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را کاهش دهد. همچنین دانه کتان می تواند تحمل بدن را نسبت به گلوکز افزایش داده و تاثیر انسولین را در بدن افزایش دهد.

برای استفاده از این خواص دانه کتان می توانید از روش های مختلفی استفاده کند. برای مثال روغن دانه کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است.علاوه بر این می تواند تحت نظر پزشک، از مکمل های دارویی حاوی روغن کتان نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به سرطان تخمدان و یا رحم و داشتن مشکلات هورمونی نباید از روغن دانه ای کتان استفاده کنید چرا که می تواند تعادل هورمون استروژن را در بدن تحت تاثیر قرار دهد.

لازم به ذکر است که دانه کتان و مکمل ها و روغن های حاوی آن، با داروهای کنترل قند خون مانند متفورمین و داروهای هورمونی مانند داروهای پیشگیری از بارداری تداخل دارد.

توصیه های خوراکی  روزانه و طبیعی برای کاهش فشار خون بالا

– برای درمان فشار خون بالا عناب را بجوشانید و آب آن را بفشارید و میل کنید.

– خیار تازه را روزی سه عدد صبح ناشتا و عصر و شب قبل از خواب بی نمک میل کنید.

– تخم خیار را دم کرده روزی یک مثقال تا ده روز عصرها میل کنید.

– برای کاهش فشار خون بالا تخم شنبلیله را روزی سه مثقال صبح و عصر و شب میل نمائید.

– در غذا و کوکو و آش و سوپ خود شنبلیله را بگنجانید که در پائین آوردن فشار خون مفید است.

– برای درمان فشار خون بالا گریپ فروت صبح ناشتا میل شود.

– برای کم کردن فشار خون نارنج را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

– انگور برطرف کننده فشارخون است، ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.

– ریشه و برگ توت فرنگی ۳ گرم را در ۱۰۰ سی سی آب جوشانده به سه نوبت میل شود.

– کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند.

– میوه نارس خرمالو باعث کاهش فشار خون می شود.

– خوردن زالزالک باعث کاهش فشار خون می شود.

– فندق پایین آورنده فشار خون است.

– به طور مرتب گلابی میل شود.

– پرتقال و سیب درختی ضد فشار خون است.

ریشه و برگ خشک توت فرنگی را به مقدار سی گرم در یک لیتر آب بجوشانید و در طول روز هر قدر مایل بودید بنوشید. همچنین دمکرده سرخ ولیک به مقدار چهل گرم در یک لیتر آب برای پائین آوردن فشار خون مفید است.

– دم کرده قراقاط فشار خون را پائین می آورد.

– برای درمان فشار خون بالا مفید است میوه زغال اخته ۱۰ صبح و ۵ عصر هر دفعه ۵۰ گرم میل شود.

– برگ درخت زیتون ۳ گرم را با ۳۰۰ سی سی آب جوش ۲۰ دقیقه دم کرده روزی سه فنجان میل شود.

– هسته هلو باعث کاهش فشار خون می شود با احتیاط مصرف شود روزی یک عدد به مدت ۷ روز در ماه میل شود.

– هسته شلیل باعث کاهش فشار خون می شود روزی یک عدد به مدت ۷ روز میل شود، زیاد مصرف نشود سمی است.

– طالبی صبح و عصر میل شود.

– بعد از هرغذا ۲عدد عناب و یک قاشق چایخوی زرشک میل شود.

– عناب ۲۰ عدد را در شیر خیس نموده صبح ناشتا به مدت یک هفته میل شود.

*موارد  احتیاط :

– در فشار خون بالا از خوردن بادمجان، گوجه فرنگی، نمک، اسفناج، و مواد نفاخ و هندوانه و مایعات زیاد خودداری کنید.

– قهوه برای بیماری فشار خون مضر است.

– اشخاصی که فشار خونشان بالاست باید در خوردن جوانه ی گندم احتیاط کنند و مواقع شدت بیماری آن را مصرف نکنندو مواقع شدت بیماری آن را مصرف نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به مقالات